Malzemeler:
- 1 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 havuç
- Tane karabiber
- 4 kuzu incik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Beğendi için
- 5 patlıcan
- 25 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Rendelenmiş muskat
Hazırlanışı:
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yuvarlak doğranmış havuç, tane karabiber ve incikleri ekleyip soteleyin.
- Salça, tuz ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Patlıcanları közleyip içlerini çıkartın.
- Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.
- Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Patlıcanları ekleyip iyice karıştırın.
- Tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın.
Afiyet olsun!
 
 
0 Yorumlar