Ticker

6/recent/ticker-posts

Çıtır poğaça tarifi

Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz. Çıtır poğaça tarifi

Çıtır poğaça tarifi

Malzemeler,

  • 500 gr un
  • 200 gr margarin
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 100 ml su
  • 1 adet yumurta
  • Taze kekik
  • fesleğen
  • Taze biberiye
  • Tuz
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için
    1 yumurta sarısı
  • Keten tohumu

pogaca-tarifi-cay-2

Hazırlanışı,

  1. Un, margarin, ayçiçek yağı, su, yumurta, tuz ve kıyılmış taze otları bir kapta karıştırarak yoğurun.
  2. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin.
  3. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

İspanyol omleti tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar