Ticker

6/recent/ticker-posts

Patlıcanlı börek tarifi

Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz. Patlıcanlı börek tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 patlıcan
  • Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 15 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Hamur için tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
  2. Un, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba eleyin.
  3. Tereyağı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hamuru ikiye bölüp her birine yuvarlak şekil verin.
  5. Buzdolabında yarım saat bekletin.
  6. Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  7. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın.
  8. Ocağın üzerinde bölümünde közleyin.
  9. Kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin.
  10. Beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun.
  11. Azar azar süt ekleyerek koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  12. Közlenmiş patlıcan, beşamel sos, yenibahar ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kaba alın.
  13. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  14. Hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta yuvarlak açın.
  15. 22 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin.
  16. Kenarlarından hafifçe hamuru yükseltin.
  17. Patlıcanlı iç malzemeyi üzerine yayın. Kalan hamuru açıp üzerine kapatın.
  18. Hamurun üzerinden parçalar keserek çiçek şekli verin.
  19. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Peynir dolgulu krep

Yorum Gönder

0 Yorumlar