Ticker

6/recent/ticker-posts

Diri Pilav Nasıl Yapılır?

Diri Pilav Nasıl Yapılır?

Diri Pilav tarifi

Malzemeler
  • İki su bardağı pilavlık bulgur 
  • Bir adet orta boy sağan
  • 2 adet sivri biber
  • Bir adet orta boy kırmızı kapya biber
  • 2 adet büyük boy domates
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Üç su bardası sıcak su
  • Karabüber
  • Tuz
Diri bulgur pilavı yapılışı

ilk olarak 2 su bardağı pilavlık bulguru bol ılık su ile yıkayıp, süzmeye bırakın. Daha sonra 1 adet orta boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. 2 adet sivri biber ve 1 adet kırmızı kapya biberin çekirdek kısmını temizleyip, minik küpler halinde doğrayın. 2 adet büyük boy domatesinde kabuğunu soyup, rendeleyin. piştikten sonra tencerenin kapağını açın. Üzerine havlu kağıt serip, kapağını kapatın. Bulgur pilavını 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar