Ticker

6/recent/ticker-posts

Bulgur Topları

Bulgur Topları Malzemeleri Köftesi için Malzemeler

  • 400 gr. az yağlı kıymaBulgur Topları Tarifi
  • ½ su bardağı ince bulgur
  • Bir adet orta boy kuru soğan – rende
  • Bir adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Tek tatlı kaşığı kimyon
  • Tek tatlı kaşığı kuru kekik

Pişirmek için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Bir su bardağı doğranmış domates
  • ½ su bardağı su
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir silme yemek kaşığı toz şeker
  • ¼ adet limonun suyu

Servis için Malzemeler

  • 1 tutam maydanoz
  • Bir karıştırma kabının içerisine kıyma, ince bulgur, rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz soğan, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ilave edip iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz harçtan misket boyutlarında köfteler alın ve elinizle yuvarlayarak bir tabağa dizin.
    Orta boy bir tavayı ocağa alın ve zeytinyağını ekleyip ısıtın.
  • Isınan tavada köfteleri çevirerek pişirin.
  • Pişen köfteleri kenara alın.

Sosu için;

  • Aynı tavanın içerisine zeytinyağını koyun.
  • Domates salçası ve ince doğradığınız sarımsakları ilave edip soteleyin.
  • Takriben doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  • Su, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu ilave edip sosu tıkırdatın.
  • Köfteleri içerisine ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine ince doğradığınız maydanoz serpiştirerek sıcak servis edin.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar