Bulgur Topları Malzemeleri Köftesi için Malzemeler
- 400 gr. az yağlı kıyma 
- ½ su bardağı ince bulgur
- Bir adet orta boy kuru soğan – rende
- Bir adet yumurta
- Bir tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- Tek tatlı kaşığı kimyon
- Tek tatlı kaşığı kuru kekik
Pişirmek için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- Bir su bardağı doğranmış domates
- ½ su bardağı su
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir silme yemek kaşığı toz şeker
- ¼ adet limonun suyu
Servis için Malzemeler
- 1 tutam maydanoz
- Bir karıştırma kabının içerisine kıyma, ince bulgur, rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz soğan, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ilave edip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz harçtan misket boyutlarında köfteler alın ve elinizle yuvarlayarak bir tabağa dizin.
 Orta boy bir tavayı ocağa alın ve zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Isınan tavada köfteleri çevirerek pişirin.
- Pişen köfteleri kenara alın.
Sosu için;
- Aynı tavanın içerisine zeytinyağını koyun.
- Domates salçası ve ince doğradığınız sarımsakları ilave edip soteleyin.
- Takriben doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
- Su, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu ilave edip sosu tıkırdatın.
- Köfteleri içerisine ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine ince doğradığınız maydanoz serpiştirerek sıcak servis edin.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
 
0 Yorumlar