Ticker

6/recent/ticker-posts

Cevizpare

Cevizpare Malzemeleri Hamuru için Malzemeler

  • 150 gr. margarin – oda sıcaklığındaCevizpare Tarifi
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz – ince çekilmiş
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için Malzemeler

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 5 – 6 damla limon suyu

Üzeri için Malzemeler

  • Bütün ceviz
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Şerbeti için;

  • Bir sos tenceresine su ve toz şekeri ilave edin.
  • Ocağa alın ve toz şekeri iyice karıştırarak eritin.
  • Şerbetinizi iyice kaynatın ve ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip karıştırın.
  • Ardından bir karıştırma kabına alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için;

  • Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında margarin, yumurta, irmik, pudra şekeri, ince çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde cevizden biraz daha büyük olacak parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Hazır olan cevizpareleri dikdörtgen cam fırın kabınıza aralıklarla dizin.
  • Üzerlerine bütün olan cevizleri koyun ve bastırın.
  • Bir karıştırma kabında yumurta sarısı ve ayçiçek yağını karıştırıp bir fırça yardımıyla cevizparelerin kenarlarına sürün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan şerbeti tatlınızın üzerine gezdirin ve tatlınız şerbeti çekince servis edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar