Ticker

6/recent/ticker-posts

Macar Kebabı

Macar Kebabı Malzemeleri Etler için Malzemeler

  • 500 gr. dana kuşbaşı et – küçük kuşbaşı doğranmışMacar Kebabı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su

İç Harç için Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 – 10 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel için Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • ¼ adet muskat – rende
  • 1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Üzeri için Malzemeler

  • 1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Etler için;

  • Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tencerenizin içerisine küçük kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edip yayın.
  • Etleriniz hafif renk alınca karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve su ilave edip karıştırın.
  • Tencerenizin altını kısın ve kapağını kapatıp etlerinizi yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Patates ve patlıcan için;

  • Patlıcanlarınızı alacalı soyun.
  • Patlıcanlarınızı 4’e bölün ve iri küp olacak şekilde doğrayın.
  • Patatesi soyun ve iri küp doğrayın.
  • Tavanızı ocağa alın ve içerisine ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
  • Isınan yağınıza doğradığınız patlıcan ve patatesleri alıp kızartın.
  • Havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağından arındırın.

Beşamel için;

  • Bir sos tenceresine tereyağını ilave edip eritin.
  • Ardından unu ilave edip kavurun.
  • Ardından sütü ilave edip kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • İçerisine tuz, beyaz biber ve muskat ilave edip karıştırın ve hafif akışkan bir beşamel elde edin.
    Rendelenmiş kaşar peynirinin ilave edin ve karıştırın.

Birleştirmek için;

  • Yumuşayan ve suyunu tamamen çeken etlerin üzerine bezelye ve ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak domatesi küp doğrayın ve tavaya ilave edin.
  • Etli karışımınızın içerisine kızarttığınız patlıcan ve patatesleri ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Tencerenizin kapağını kapatın ve 10 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız beşameli sebzelerin ve etin üzerine gezdirip ocaktan alın.
  • Fırın kabınızın içerisine hazırladığınız harcı alın ve yayın.
  • Ardından rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri
  • kızarana kadar 15 – 20 dakika pişirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar