Milföyde Mantarlı Pilav Malzemeleri

- 8 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 adet yumurtanın sarısı
Pilav için Malzemeler
- 1 avuç kabuksuz iç badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 – 7 adet mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Beyaz biber
- 1 tutam dereotu
Pilav için;
- Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
- İçerisine bademleri ilave edip kavurun.
- Bademleriniz renk alınca içerisine tereyağını ilave edip eritin.
- Eriyen tereyağın üzerine mantarları ekleyip soteleyin.
- Mantarlarınız sularını salıp çekince pirinci ilave edin ve 2 – 3 dakika kavurun.
- Tuz, beyaz biber ve suyu ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen pilavınızın içerisine ince kıyılmış dereotu ilave edin ve karıştırıp 15 dakika demlemeye bırakın.
Milföyler için;
- Milföyleriniz hafif ısınınca kalıplarınızla 3 kare parça milföy çıkartın.
- 1 parça milföyü taban için ayırın ve kalan diğer milföyleri ortalarından daha küçük bir kalıpla kesin.
- Yumurtanızı sarısı ve beyazından ayırın.
- Taban milföyünüzün üzerine yumurta sarısı, kenarlarına yumurta beyazı sürün ve ortası delik milföyünüzü tabanın üzerine yerleştirin.
- Tekrar yumurta beyazı sürün ve diğer ortası delik milföyü yerleştirin.
- Ardından tabana bir çatal yardımıyla delikler atın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- Çıkarttığınız küçük karelere de yumurta sarısı sürün ve bütün milföyleri fırın tepsisine yerleştirin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Birleştirmek için;
Fırından çıkardığınız milföylerin kabaran tabanları bir kaşık yardımıyla bastırarak söndürün ve milföylerinizi hafif soğumaya bırakın.
Afiyet olsun…
 
 
0 Yorumlar