Ticker

6/recent/ticker-posts

Milföyde Mantarlı Pilav

Milföyde Mantarlı Pilav Malzemeleri

Milföyde Mantarlı Pilav

  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Pilav için Malzemeler

  1. 1 avuç kabuksuz iç badem
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 6 – 7 adet mantar
  4. 1 su bardağı pirinç
  5. 1,5 su bardağı sıcak su
  6. Tuz
  7. Beyaz biber
  8. 1 tutam dereotu

Pilav için;

  • Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
  • İçerisine bademleri ilave edip kavurun.
  • Bademleriniz renk alınca içerisine tereyağını ilave edip eritin.
  • Eriyen tereyağın üzerine mantarları ekleyip soteleyin.
  • Mantarlarınız sularını salıp çekince pirinci ilave edin ve 2 – 3 dakika kavurun.
  • Tuz, beyaz biber ve suyu ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavınızın içerisine ince kıyılmış dereotu ilave edin ve karıştırıp 15 dakika demlemeye bırakın.

Milföyler için;

  • Milföyleriniz hafif ısınınca kalıplarınızla 3 kare parça milföy çıkartın.
  • 1 parça milföyü taban için ayırın ve kalan diğer milföyleri ortalarından daha küçük bir kalıpla kesin.
  • Yumurtanızı sarısı ve beyazından ayırın.
  • Taban milföyünüzün üzerine yumurta sarısı, kenarlarına yumurta beyazı sürün ve ortası delik milföyünüzü tabanın üzerine yerleştirin.
  • Tekrar yumurta beyazı sürün ve diğer ortası delik milföyü yerleştirin.
  • Ardından tabana bir çatal yardımıyla delikler atın ve kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Çıkarttığınız küçük karelere de yumurta sarısı sürün ve bütün milföyleri fırın tepsisine yerleştirin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Birleştirmek için;

Fırından çıkardığınız milföylerin kabaran tabanları bir kaşık yardımıyla bastırarak söndürün ve milföylerinizi hafif soğumaya bırakın.

Afiyet olsun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar