Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz. Etli Sebze Kebabı
Etli Sebze Kebabı Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kg kuzu kuşbaşı et
- 2 patates
- 1 havuç
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 kırmızıbiber
- 1 sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 7-8 arpacık soğan
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 fırın poşeti
Hazırlanışı:
- Bütün malzemeleri iri küp şeklinde doğradıktan sonra karıştırma kabına alın.
- Baharatları ve yağı ilave edip iyice karıştın.
- Fırın poşetini hafif unladıktan sonra tüm sebzeleri poşete doldurun.
- 1-2 delik açtıktan sonra poşetin ağzını sıkıca kapatın.
- Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
 
 
0 Yorumlar