Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz. Sebzeli Tavuk Yahnisi
Sebzeli Tavuk Yahnisi Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kg kemiksiz tavuk but
- 2 patates
- 250 gr taze fasulye
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 1 havuç
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Yarım su bardağı bezelye
- 2-3 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik~biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Yeteri kadar ılık su
Hazırlanışı:
- Tavuk etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Soğan ve domatesi yemeklik doğrayın.
- Kabak, havuç, patlıcan ve patatesi iri küpler halinde doğrayın.
- Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın.
- Piliç etlerini ilave ederek 2-3 dakika soteleyin.
- Soğan ve sarımsakları ilave edin.
- Daha sonra havuçları ilave ederek 4-5 dakika pişirin.
- Patatesleri, fasulyeleri ve bezelyeleri ekleyin.
- Patlıcan ve kabakları birlikte ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
- Son olarak domatesleri ilave edip karıştırın.
- Domatesler yumuşadıktan sonra yemeğin ılık suyu ve baharatları ilave edin.
- Kısık ateşte sebzeler ve tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
 
 
0 Yorumlar