Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz.Limonlu Piliç Butları
Malzemeler:
- 8 tavuk but
- 1 limon
- 1 yaprak adaçayı
- 1 dal biberiye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 iri havuç
- 2 iri patates
- 5 dal maydanoz
- Kiraz domatesler
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Limonun kabuğunu incecik soyun.
- Kabukları ince uzun çubuklar şeklinde kıyın.
- Adaçayı yaprağını uzunlamasına ince ince doğrayın.
- Biberiyenin yapraklarını ayıklayın ve kıyın.
- Tavuk butları limon kabuğu, adaçayı, biberiye ve zeytinyağıyla marine edin.
- Patates ve havuçların kabuklarını temizleyip 4 cm uzunluğunda oval şekilde soyun.
- Tavuk butları tavada kızartın.
- Patates ve havuçları kaynar suda ayrı ayrı haşlayın.
- Haşlanan patates ve havuçları tavuk butları kızarttığınız tavada soteleyin.
- Maydanozları kıyıp patates ve havuçları ocaktan aldıktan sonra üzerine serpip bir kez çevirin.
- Patates ve havuçları servis tabaklarına yerleştirin üzerine tavuk butları ekleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ilave edip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
 
 
0 Yorumlar