Fıstıklı İç Pilav Malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr. dana ciğeri
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Tuz
- Karabiber
- 1 avuç kuş üzümü
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı iç antep fıstığı
Fıstıklı İç Pilav Tarifi
- Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
- İçerisine zeytinyağı ilave edip ince doğranmış ciğerleri alın ve pişirin.
- Pirincinizi sudan geçirin ve pişen ciğerlerinizin içerisine ilave edin.
- Yenibahar, tuz, karabiber ve suda beklettiğiniz kuş üzümünü ilave edip karıştırın.
- Ardından et suyu ve suyunu ilave edip karıştırın.
- Tencerenizin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavınız pişince demlenmesi için kenara alın ve antep fıstığını içerisine ilave edip karıştırın.
- Üzerine havlu kağıt kapatın dinlendirin ve sıcak servis edin.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer tariflerimiz
Manisa Kebabı Tarifi
5 Malzemeli Kolay Tatlı Tarifi
Nefis Kapuska Tarifi
Makarnalı Nohut Çorbası
Beğendili İncik Tarifi
 
 
0 Yorumlar