Manisa Kebabı Malzemeleri
İç Harç için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 500 gr. kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
- 1,5 – 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet soğan – yemeklik doğranmış
- 1 adet havuç – küçük küp doğranmış
- 2 adet sivri biber – yemeklik doğranmış
- 2 – 3 diş sarımsak – ezilmiş
- 2 – 3 adet domates – soyulmuş doğranmış
- 1 su bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel Sos için Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi
Krep Hamuru için Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için Malzemeler
- 2 su bardağı kaşar peyniri – rende
İç harç için;
- Düdüklü tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
- Isınan tencerenizin içerisine ayçiçek yağı ve etleri ilave edip birkaç tur çevirin.
- Ardından üzerine su ilave edin ve düdüklünüzün kapağını kapatıp 40 – 45 dakika pişirin.
- Ayrı bir tencerenin içerisine ayçiçek yağını ilave edip ısıtın.
- Ardından soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
- Ardından 1’er dakika arayla havuç, biber ve sarımsakları ilave edip soteleyin.
- Domatesleri tencereye ilave edin ve karıştırın.
- Tuz, karabiber, pul biberi ilave edip karıştırın.
- Düdüklüde haşlanan etinizi hafif suyundan süzdürerek sebzelerin içerisine alın.
- Bezelyeyi ekleyip her şeyi karıştırın.
- Harcınız çok kuru olursa etinizi pişirdiğiniz sudan içerisine ilave edebilirsiniz.
Krepler için;
- Un, süt, yumurta, tuz ve zeytinyağı ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- Krep tavanızı ısıtın, içerisine çok hafif tereyağı ilave edip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın.
- Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın.
- Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.
Beşamel sos için;
- Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın ve eritin.
- Eriyen tereyağın üzerine unu ilave edip kavurun.
- Unun kokusu çıkınca süt, tuz, beyaz biber ve muskat rendesini ilave edip bir çırpma teliyle karıştırarak beşamelinizi hazırlayın.
Birleştirmek için;
- Bir kasenin içerisine kenarları dışarı taşacak şekilde hazırladığınız kreplerden birini alın. 
- İçerisine hazırladığınız iç harçtan doldurun ve kenardan sarkan parçalarla üzerini kapatın.
- Hazırladığınız krepleri ters çevirerek yağladığınız dikdörtgen cam fırın kabınıza alın.
- Üzerlerine hazırladığınız
- Kaseleri yağladığımız fırın kabına ters çevirin, üzerlerine beşamel sos gezdirin ve kaşar serpin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 – 25 dakika pişirin.
 
 
0 Yorumlar