Ticker

6/recent/ticker-posts

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mutfağın en sevilen, en popüler, en farklı yemek tariflerini pratik yapım sizler için hazırlıyoruz. Pilavı Mercimekli Bulgur Pilavı hazırlanışı

 Malzemeler:

  • Bir su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir su bardağı dövme buğday
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Mercimekli Bulgur Pilavı Hazırlanışı:

  1. Mercimekleri ve dövme buğdayı ayrı tencerelere alın.
  2. Üzerlerini geçecek kadar sıcak suda 30 dakika bekletin ve süzün.
  3. Soğanı ince doğrayın.
  4. Yağı ve soğanları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun.
  5. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  6. Mercimek ve dövme buğdayı soğana ekleyin.
  7. Sıcak et suyundan 1 bardak ilave edip pişirin.
  8. Bulguru kalan et suyuyla birlikte tencereye ilave edin.
  9. Tuz ve karabiberi serpip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
  10. Pilavı ocaktan alın ve kapağını açmadan 30 dakika demlendirin.
  11. Üzerine pul biber serpip servis yapın.

Afiyet olsun!

 

Mercimekli Bulgur Pilavı

Bulgur Topları Tarifi

Yorum Gönder

0 Yorumlar