Ticker

6/recent/ticker-posts

Tavuklu Tepsi Kebabı

Tavuklu Tepsi Kebabı Tarif Malzemelerine Geçelim

  • Tereyağı
  • 4 adet kemiği üstünde tavuk but
  • 7 – 8 adet küçük boy domates
  • 10 – 15 adet arpacık soğan
  • 7 – 8 diş sarımsak
  • 4 – 5 adet köy biberi

Sos Hazırlanışı

  1. Bir büyük kaşık tatlı biber salçası
  2. 1 yemek kaşığı domates salçası
  3. 1 – 1,5 su bardağı su
  4. Tuz
  5. Karabiber
  6. 1 tutam pul biber
  7. 1 tutam kuru kekik

Üzeri için 

  • 2 – 3 yemek kaşığı tereyağı – 40 gr.
  • Dikdörtgen cam fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın.
  • Tavuklarınızı kemiklerinden sıyırın ve küçük küp doğrayın.
  • Doğradığınız tavukları yağladığınız fırın tepsinize üst üste gelmeyecek şekilde yayın.
  • Domateslerinizi ortadan ikiye bölün ve tepsiye yerleştirin.
  • Arpacık soğanları tepsiye dizin.
  • Sarımsaklarınız iriyse ikiye bölün, büyükse bütün olacak şekilde tavukların aralarına serpin.
  • İri doğradığınız biberleri de tavukların üzerine dizin.
  • Bir karıştırma kabına salçalar, su, tuz, karabiber, kuru kekik ve pul biberi karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
  • Tereyağını parça parça olacak şekilde tepsinin her tarafına yerleştirin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar