Tavuklu Tepsi Kebabı Tarif Malzemelerine Geçelim
- Tereyağı
- 4 adet kemiği üstünde tavuk but
- 7 – 8 adet küçük boy domates
- 10 – 15 adet arpacık soğan
- 7 – 8 diş sarımsak
- 4 – 5 adet köy biberi
Sos Hazırlanışı
- Bir büyük kaşık tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 – 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kuru kekik
Üzeri için
- 2 – 3 yemek kaşığı tereyağı – 40 gr.
- Dikdörtgen cam fırın tepsinizi tereyağıyla yağlayın.
- Tavuklarınızı kemiklerinden sıyırın ve küçük küp doğrayın.
- Doğradığınız tavukları yağladığınız fırın tepsinize üst üste gelmeyecek şekilde yayın.
- Domateslerinizi ortadan ikiye bölün ve tepsiye yerleştirin.
- Arpacık soğanları tepsiye dizin.
- Sarımsaklarınız iriyse ikiye bölün, büyükse bütün olacak şekilde tavukların aralarına serpin.
- İri doğradığınız biberleri de tavukların üzerine dizin.
- Bir karıştırma kabına salçalar, su, tuz, karabiber, kuru kekik ve pul biberi karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.
- Tereyağını parça parça olacak şekilde tepsinin her tarafına yerleştirin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
 
 
0 Yorumlar