Zerdeçallı Mercimek Çorbası Malzemeleri
- 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
- 3 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
- Tereyağı
- Pul biber
- Bir çorba tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın.
- Ardından soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
- Küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve 2 – 3 dakika soteleyin.
- Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri ilave edin ve bir tur çevirin.
- Ardından tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave edip karıştırın.
- Et suyu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Her şey birbiriyle özleşince ocaktan tezgahınıza alın.
- Bir karıştırma kabının üzerine süzgeci alın ve hazırladığınız çorbadan bir kepçe ilave edip bir tahta kaşıkla ezin.
- Bütün çorbayı bu şekilde hazırlayın.
- Karıştırma kabının içinde kalan çorbayı tekrar tencereye ilave edin ve ocağa alın.
- Üzerine 2 su bardağı su ilave edip karıştırın ve tekrar ocağa alıp kaynatın.
Üzeri için;
- Bir sos tenceresini ocağa alın ve üzerine tereyağı ilave edin.
- Tereyağınız eriyince içerisine pul biber ilave edip karıştırın.
- Çorbanızın içerisine döküp karıştırın.
Sıcak servis edin.
 
 
0 Yorumlar